Allt om bröd

Att vi på Brödinstitutet älskar bröd kanske inte kommer som en överraskning för någon. Det är få livsmedel som har har så många och intressanta egenskaper som just bröd. Vi pratar kulturhistoria, hälsoegenskaper, klimatfördelar, en smak som de flesta gillar och matvanor som ligger långt tillbaka i vår historia.

Pinnbrödet som bakas på några minuter över en öppen eld och surdegen som ligger i veckor och månader innan den bakas. Det finns mycket att fundera på kring bröd. Vad är skillnaden på ett bröd som är bakat på siktat mjöl och ett på fullkorn? Behövs verkligen socker i vanligt matbröd? Och är saltmängden något att oroa sig för egentligen? Här har vi samlat en hel del.

BESÖKSADRESS
Storgatan 19, Stockholm

POSTADRESS
Brödinstitutet AB
Box 556 80
102 15 Stockholm

KONTAKT
Maria Sitell

M 0707-64 58 84
T 08-762 67 95
E maria@brodinstitutet.se