opinion & media

Brödinstitutet vill dra sitt strå till stacken för en bättre folkhälsa och en mer välmående planet. Här finns våra bidrag för ökad kunskap och bättre förståelse om sambandet mellan mat och bättre hälsa och klimat. Samtidigt som det smakar gott, förstås. 

Fullkorn behöver inte vara så torrt

De flesta, ungdomar och unga vuxna i synnerhet, äter alldeles för lite fullkorn. Då fullkorn förebygger våra stora folksjukdomar mest av alla kostfaktorer, parallellt med att ohälsan kryper nedåt i åldrarna, vill Brödinstitutet ändra på attityden till fullkornsbröd hos yngre vuxna.

LÄS HELA ARTIKELN

När vetenskapen svarar tyckare

Efter mer än ett decenniums milslånga inlägg, och ibland även militanta attityder, från falanger av självutnämnda kostexperter om att LCHF-kost (Low Carb High Fat) skulle vara bäst vid specifikt diabetes typ 2, säger SBU:s (Statens beredning för medicinsk och social utvärderings) pinfärska utvärdering något annat.

LÄS HELA ARTIKELN
Inga fler inlägg att visa