Måndagsmackan är svaret på frågan vad man ska äta till lunch eller middag när en mängd olika rester dignar i kylen o skafferiet. Och inga krångliga ingredienser eller timjankvistar behövs för att göra måltiden god och läcker. De flesta bröd funkar och det skadar inte om man använder bröd som har några dagar på nacken. Med de är recepten funkar det bra. Vi lägger ut en ny Måndagsmacka varje vecka.

Recept och styling: Camilla Pérez
Fotograf: Lina Eidenberg Adamo

 

 

Måndagsmackan_Brödinstitutet

 

🥪Sommarknäcket🥪

Skiva kall potatis ovanpå ett knäckebröd, lägg på din favoritsill,
lite gräslökskräm (rör ihop t.ex. gräddfil, majonnäs, flingsalt och klippt
gräslök) och avsluta med skivade rädisor. Här behövs nog 2 mackor
för att bli mätt.

Något otippat som tar mackan till nästa nivå är jalapeno på toppen.
Testa om du vågar!

#Måndagsmackan

 

 

🥪3-minutersmackan🥪

Bred Philadelphiaost eller liknande på förslagsvis ett
grovt rågbröd och lägg på tomater och lite sallad. På med
makrillfilé i tomatsås (supernyttigt och gott på mackan)
och toppa med avokado och lite svartpeppar.
Avsluta med ännu en brödskiva.

Supersnabb och supergod måndagsmiddag!

…och nästa måndag kommer det en ny Måndagsmacka.

 

 

 

 

 

 

🥪Stroganoffsandwich🥪

En riktigt god resträddare!
Värm upp gårdagens korv Stroganoff och lägg på en mörk tunn brödskiva.
Ringla över vitlöksyoghurt och klipp lite persilja över, om du har hemma.

Vem visste att korv Stroganoff passade så bra som topping på mackan? 🙂

#Måndagsmackan

….och det kommer mera…

 

 

 

 

🥪Våfflad middagstoast🥪

Mellan två brödskivor lägger du mosad potatis (färdigkokade från gårdagens middag tex), smulad fetaost, skivad färdiglagad kycklingfilé och paprika. Avsluta med lite ruccola och olivolja. Lägg in mackan i våffeljärnet tills den blir härligt krispig. Här passar det utmärkt att använda bröd som har blivit lite torrt.

Mer våffelmackor till middag tycker vi!

 

Det kommer flera, på måndag.

 

BESÖKSADRESS
Storgatan 19, Stockholm

POSTADRESS
Brödinstitutet AB
Box 556 80
102 15 Stockholm

KONTAKT
Maria Sitell

M 0707-64 58 84
T 08-762 67 95
E maria@brodinstitutet.se