Potatis- & kesomackan
Bred matfett på surdegsbröd. Rosta gärna brödet om det har blivit lite torrt. Lägg på sallat, keso och därefter skivad kokt potatis. Strö över dill. Lägg på skivat kokt ägg och strö eventuellt över lite örtsalt. Toppa eventuellt med picklad rödlök eller färsk sådan. Har du lite överbliven lax passar det också som topping. Mums säger vi på Brödinstitutet.
🍞 Surdegsbröd, 🧈 Matfett, 🥬 Salladsblad, ✔️ Keso, 🥔 Kokt potatis, 🥚 Kokt ägg, ✔️ Fryst dill, 🐟 Ev tillagad lax (kan uteslutas), ✔️ Ev picklad rödlök
#Måndagsmacka BY INVITE är när en inbjuden gäst gör en Måndagsmacka som tar vara på rester och gammalt bröd. Denna gång är det leg dietist Emma Martner @emergikost som har bidragit med en både svinnsmart och god lunch- eller middagsförslag. Foto och styling: Emma Martner.