Fermentering, folkhälsa & fullkorn – en sammanfattning

Med två toppforskare med fokus på matens förebyggande effekter och fullkornets roll i tarmen gav Brödinstitutets seminarium mersmak för mer av både fullkorn och surdeg. Metoderna för att nå dit är enklare än vad många tror.

Med respekt för det man inte vet

Respekt-för-det-man-inte-vet

Att vara tvärsäker är rätt ute. Problemet med tvärsäkerhet är att helhetsbilden sällan stämmer när forskningen har utrett vad som verkligen gäller. Eller ännu mer tydligt vad som gäller, så här långt.

Skriv vad du menar, det håller.

Floskelbingo

Floskelbingo passar inte för något, och särskilt inte när vi ska ställa om till hållbar livsmedelskonsumtion med alla de utvecklingsinsatser som är helt nödvändiga.

OBS för (vissa) influencers

influencer-NNR

Det är minst sagt intressant hur många som tycker sig tro att just deras åsikt är relevant för fler än dem själva. Hela influencerfenomenet är ett tydligt exempel. Ett fenomen som jag är starkt skeptisk till.

Fullkorn är inte allt

KASAM-Brödinstitutet

Rubrikerna i mångas liv kan vara dramatiska just nu. Kanske viktigt att ibland zooma ut något för att fokusera på andra saker. Jag pratar om Känslan av sammanhang, KASAM.

Med självdistans ska vi få fler att äta fullkorn

För att få unga att förstå fullkornsbrödets fördelar är  nu Brödinstitutet ute med en kampanj vid namn ”Det torra livet på Brödinstitutet”. Kampanjen består av en semidokumentär filmserie med en stor portion självdistans,

Funkar 6-8 brödskivor idag?

Det har gått cirka 50 år sedan kampanjen gick. Har budskapet någon bäring på 2020-talet? Det snabba svaret är ja, det längre hittar du i länken.