Matkorgen visar: mindre salt i brödet
Livsmedelsverkets undersökning Matkorgen visar att åtgärderna med att minska mängden salt i nu ger resultat. Brödet lyfts fram som ett gott exempel.
Brödets popularitet skjuter i höjden
Den positiva attityden till bröd ökar, fler äter bröd varje dag och mackor som måltid har stigit markant. Det finns också en växande uppfattning om brödets praktiska värde i vardagen. Allt fler ser bröd som en tidsbesparande lösning samtidigt som det är det mest populära sättet att äta fullkorn på. Det visar Brödtermometern, Brödinstitutets årliga opinionsundersökning.
Brödinstitutet prisat för sin kommunikation
Brödinstitutets arbete med att förbättra folkhälsan har resulterat i tre priser på två veckor med filmserien Det torra livet på Brödinstitutet, en semidokumentär med stor portion självdistans. Att vinna Sveriges och Nordens bästa kampanj i sociala medier visar hur Brödinstitutet tydligt når ut i syfte att förbättra matvanor och därmed folkhälsan.
Succé för fullkornsbröd på Tik-Tok
Brödinstitutets kampanj Det torra livet på Brödinstitutet, bestående av en kort fejkdokumentär och bröd-memes, har hittills setts över 10 miljoner gånger, skapat ett stort engagemang och ökat både kunskapen och viljan att äta mer fullkornsbröd hos unga vuxna. Med en rejäl portion självdistans och humor nådde Brödinstitutet fram.
Finalist till Livsmedelspriset – igen
Nominerade för andra gången på tre år för att vi belyser nyttan och hälsofördelarna med att äta bröd, och lyfter fram fullkorn som en viktig faktor att förebygga ohälsa samt uppmärksammar spannmål som en klimatsmart, hållbar och hälsosam gröda.
Svart på vitt: 6-8 brödskivors roll för hälsan och klimatet
En av Sveriges genom tiderna mest uppmärksammade reklamkampanjer Socialstyrelsen rekommenderar 6–8 skivor bröd om dagen står sig väl i en tid där matvanor och matproduktion ställs i fokus för ökad hälsa och hållbarhet. 6–8 brödskivor om dagen, med fullkorn, har stora fördelar för både folkhälsan och klimatet.
Fullkorn behöver inte vara så torrt
De flesta, ungdomar och unga vuxna i synnerhet, äter alldeles för lite fullkorn. Då fullkorn förebygger våra stora folksjukdomar mest av alla kostfaktorer, parallellt med att ohälsan kryper nedåt i åldrarna, vill Brödinstitutet ändra på attityden till fullkornsbröd hos yngre vuxna.
Myter kring mat och hälsa ger felaktiga och skadliga hälsotrender
Många går in i det nya året med stora planer på att sätta hälsan i fokus.
Fullkorn stiger i graderna men få vet i vilken mat det finns
Tisdagen den 16 november firas INTERNATIONELLA FULLKORNSDAGEN.
Öppet brev till SVT:s fråga doktorn hälsa
Varför sprider SVTs nya program Fråga doktorn hälsa förvirrande budskap om mat och hälsa?