Finalist till Publishingpriset 2024
Brödinstitutets hemsida är nominerad till Publishingpriset. Vi är tillsammans med webbyrån Mustasch väldigt glada och stolta och ser framemot finalen den 5 november.
Fullkorns-Främjandet söker projektledare
FullkornsFrämjandet har landat, i Göteborg, och söker nu en dedikerad projektledare som självständigt kan starta upp, leda och driva verksamheten inom FullkornsFrämjandet med placering i innovationsmiljön GoCo i Mölndal.
Matkorgen visar: mindre salt i brödet
Livsmedelsverkets undersökning Matkorgen visar att åtgärderna med att minska mängden salt i nu ger resultat. Brödet lyfts fram som ett gott exempel.
Hybridseminarium – fermentering, folkhälsa och fullkorn
Fermentering, folkhälsa och fullkorn – Brödinstitutets seminarium om senaste forskningen kring tarmhälsans betydelse. Den 6 februari kl 830-10
6-8 brödskivor – vad hände sedan? SEMINARIE-INBJUDAN
Vi bjuder in till ett faktafullt seminarium med allt från opinionsundersökningsresultat, om vart proteinskiftet tar oss, vilken roll 6-8 brödskivor har idag mitt i 1,5-graders-målet, folkhälsoutmaningar och höga matpriser.
Brödinstitutet nominerad till livsmedelspriset
Nätverket Livsmedel i fokus delar sedan 1964 årligen ut Livsmedelspriset.
USA:s nya kostråd i en knäckebrödspizza
USA:s nya kostråd vidhåller det som tidigare har gällt, dvs lagom med mat, mer grönt och frukt, mer fisk, mindre socker och salt med mera.
Vegopodden om gluten & kolhydrater
VEGOpoddens Mattias Kristiansson träffar dietist Maria Stiell från Brödinstitutet och pratar myter och sanningar om bröd, gluten, kolhydrater och fullkorn.
Fullkornets hälsosamma effekter ökar
Fullkorn har under några år seglat upp som en kostfaktor med många goda hälsobringande egenskaper.
Debattartikel: brödets nytta för klimatet glöms bort
I debatten om fördelarna med en större andel växtbaserade livsmedel glöms brödet ofta bort.