Klart trendbrott för kolhydraträdslan

Ungefär ett decennium efter att kolhydratskräcken var som värst har brödet, som stod i dess värsta skottglugg inte bara tagit sig tillbaka, utan står idag starkare än nånsin.
Save the date, seminarium 6 mars – Ett grepp om framtiden

Ett grepp om framtiden – det är temat för Brödinstitutets webbinarium den 6 mars -25.
Knäckemacke-tävling igång, läs mer här

Ta chansen att tävla och kanske vinna Knäckemacketävlingen!
Vem gillar inte knäckebröd? En kulturskatt och svensk delikatess utomlands och ett säkert kort till frukost, fika eller vilken måltid som helst. Nu lyfter vi det fantastiska knäckebrödet genom att bland annat visa vilka härliga måltider den kan utgöra.
Tävlingen arrangeras av Brödinstitutet i samarbete med Knäckebrödsakademin.
MACK-SM 9 NOV

Den 9 november går den årliga tävlingen MACK-SM av stapeln på StockholmsMässan. Välkommen dit.
Finalist till Publishingpriset 2024

Brödinstitutets hemsida är nominerad till Publishingpriset. Vi är tillsammans med webbyrån Mustasch väldigt glada och stolta och ser framemot finalen den 5 november.
Fullkorns-Främjandet söker projektledare

FullkornsFrämjandet har landat, i Göteborg, och söker nu en dedikerad projektledare som självständigt kan starta upp, leda och driva verksamheten inom FullkornsFrämjandet med placering i innovationsmiljön GoCo i Mölndal.
Hybridseminarium – fermentering, folkhälsa och fullkorn

Fermentering, folkhälsa och fullkorn – Brödinstitutets seminarium om senaste forskningen kring tarmhälsans betydelse. Den 6 februari kl 830-10
6-8 brödskivor – vad hände sedan? SEMINARIE-INBJUDAN

Vi bjuder in till ett faktafullt seminarium med allt från opinionsundersökningsresultat, om vart proteinskiftet tar oss, vilken roll 6-8 brödskivor har idag mitt i 1,5-graders-målet, folkhälsoutmaningar och höga matpriser.
Brödinstitutet nominerad till livsmedelspriset

Nätverket Livsmedel i fokus delar sedan 1964 årligen ut Livsmedelspriset.
USA:s nya kostråd i en knäckebrödspizza

USA:s nya kostråd vidhåller det som tidigare har gällt, dvs lagom med mat, mer grönt och frukt, mer fisk, mindre socker och salt med mera.