Bild från seminariet

GLUTEN – MYTERNA OCH SANNINGEN. OM VIKTEN AV ATT ÄTA GLUTENFRITT FÖR VISSA OCH INTE FÖR ALLA

’Man kan inte ha lite celiaki, lika lite som att man kan inte vara lite gravid.’ Det var ett av alla spännande saker som sades på webbinariet som samarrangerades av Brödinstitutet och Svenska Celiakiförbundet den 13 april 2021.

Fakta om vad som egentligen får kallas för glutenfritt togs upp, inte minst vad som gäller för havre, vidare om skillnaden mellan celiaki och annan magont och varför det inte vore enklare om alla åt glutenfritt.

Spela video om mjoliga-hander

Inspelning av seminariet den 13 april 2021.

Medverkande

Jonas F Ludvigsson, professor vid Karolinska Institutet och barnläkare vid Örebro universitetssjukhus

Johan Sörberg, bagare & konditor

Sofia Antonsson, leg. dietist, Belly Balance

Smilla Luuk, bakboksförfattare och influencer med celiaki

Maria Sitell, leg. dietist och kommunikationschef, Brödinstitutet.