Bild från seminariet

FRÅN LCHF TILL KLIMATHOT – BRÖDTERMOMETERN VISAR KURVAN

Brödtermometern – en årlig opinionsundersökning från Brödinstitutet som presenterar vad vi i Sverige anser om bröd, fullkorn och kolhydrater och dessutom vad man räknar som nyttigast, vilken mat vi slänger mest och att mat som är ”fri från” anses nyttigast. Plus mycket mer. Denna gång presenterades även den förändring av attityder och fokus som har skett inom mat, klimat och hälsa under de nu 9 år som Brödtermometern har genomförts av United Minds.

Ett axplock av resultatet:
Spela video om seminarie-lchf-klimathot

Inspelning av seminariet den 20 januari.

Medverkande

Andreas Håkansson, docent i livsmedelsteknik vid Lunds universitet

Maria Sitell, dietist och kommunikationschef på Brödinstitutet

Martin Lundell, vd på Sveriges bagare & konditorer

Ingela Stenson, chefredaktör och omvärldsanalytiker