Bild från seminariet
FRÅN LCHF TILL KLIMATHOT – BRÖDTERMOMETERN VISAR KURVAN
Brödtermometern – en årlig opinionsundersökning från Brödinstitutet som presenterar vad vi i Sverige anser om bröd, fullkorn och kolhydrater och dessutom vad man räknar som nyttigast, vilken mat vi slänger mest och att mat som är ”fri från” anses nyttigast. Plus mycket mer. Denna gång presenterades även den förändring av attityder och fokus som har skett inom mat, klimat och hälsa under de nu 9 år som Brödtermometern har genomförts av United Minds.
Ett axplock av resultatet:
- Förvirringen om kolhydraters olikheter och funktion är helt uppenbar. Och stor.
- Nya vegoprodukter är mer creddiga än gamla hederliga som bröd och potatis.
- Konsumenterna oroar sig mindre för att de äter fel.
- Dubbelt så många undviker viss kost av hälsoskäl än som behöver.
Spela video om seminarie-lchf-klimathot
Inspelning av seminariet den 20 januari.
- Text: Maria Sitell
- Publicerad: 2020-01-20
Medverkande
Andreas Håkansson, docent i livsmedelsteknik vid Lunds universitet
Maria Sitell, dietist och kommunikationschef på Brödinstitutet
Martin Lundell, vd på Sveriges bagare & konditorer
Ingela Stenson, chefredaktör och omvärldsanalytiker