fullkornsbröd behöver inte vara så torrt

Fullkornsbröd är i princip det bästa du kan äta. Fullkornet hjälper till att hålla dig frisk från våra stora folksjukdomar och är packat med vitaminer, mineraler och proteiner. 

Trots det äter 9 av 10 svenskar för lite fullkorn och bilden av det är… rätt torr. Men det vill vi ändra på.

I den här semidokumentära filmserien får vi följa med när Gunnar, Daniel och Bella från Brödinstitutet ger sig ut på sociala medier i ett till synes omöjligt uppdrag: att göra fullkornsbröd coolt igen. De kan mycket om bröd och vitaminer, men lite mindre om TikTok-danser och ungdomskultur. (De hade nyast telefoner på kontoret, så därför fick det bli dom.)

Följ deras resa på TikTok o Instagram @brodinstitutet.

Spela video om Fullkornsbröd behöver inte vara så torrt

I den semidokumentära filmserien får vi följa med när Gunnar, Daniel och Bella från Brödinstitutet ger sig ut på sociala medier i ett till synes omöjligt uppdrag: att göra fullkornsbröd coolt igen.

No whole grain = no gain

Då kanske du frågar dig, om fullkornsbröd är hälsans heliga graal, varför äter vi inte mer av det? Bra fråga! Det enkla tycks vara det svåra. Ni ser ju hur vi kämpar i filmen… 😉 För att göra det så enkelt som möjligt har vi samlat de 5 främsta argumenten nedan.

Fortfarande hungrig på fullkornsfakta? Vi vet hur det känns. Här kan du djupa riktigt ordentligt i fullkornets fantastiska värld.

Kampanjen må bygga på humor, men fullkornets nytta är inget vi skämtar om.

följ 'det torra livet på Brödinstitutet' på Tiktok & insta

Oavsett hur det går för dem     – världen behöver mer fullkorn.