Start / Kitchensink
Vår faktabaserade sida ”Kunskapsbanken” innehåller allt mellan himmel och bröd. Fyll på dina kunskaper i detta dignande smörgåsbord av fakta som får din hjärna att jäsa.
Vi kan konstatera att intresset för att äta mindre socker har eskalerat de senaste åren och det kan låta som om att äta mindre socker är det viktigaste för folkhälsan. Men det är inte riktigt sant, även om det självklart är bra att inte äta för mycket socker.
Men det är värre med vårt höga saltintag och bristen på främst fullkorn, baljväxter, fisk och frukt och grönsaker. Det är vad vi kallar för det allmänna kostbudskapet som gäller för de allra flesta, även för dem med diabetes typ 2. Men med vissa betoningar som är viktigare än andra. Hit hör valet av kolhydrater.
Men det är värre med vårt höga saltintag och bristen på främst fullkorn, baljväxter, fisk och frukt och grönsaker. Det är vad vi kallar för det allmänna kostbudskapet som gäller för de allra flesta, även för dem med diabetes typ 2. Men med vissa betoningar som är viktigare än andra. Hit hör valet av kolhydrater.
Vi kan konstatera att intresset för att äta mindre socker har eskalerat de senaste åren.
Vi kan konstatera att intresset för att äta mindre socker har eskalerat de senaste åren och det kan låta som om att äta mindre socker är det viktigaste för folkhälsan. Men det är inte riktigt sant, även om det självklart är bra att inte äta för mycket socker.
Men det är värre med vårt höga saltintag och bristen på främst fullkorn, baljväxter, fisk och frukt och grönsaker. Det är vad vi kallar för det allmänna kostbudskapet som gäller för de allra flesta, även för dem med diabetes typ 2. Men med vissa betoningar som är viktigare än andra. Hit hör valet av kolhydrater.
Men det är värre med vårt höga saltintag och bristen på främst fullkorn, baljväxter, fisk och frukt och grönsaker. Det är vad vi kallar för det allmänna kostbudskapet som gäller för de allra flesta, även för dem med diabetes typ 2. Men med vissa betoningar som är viktigare än andra. Hit hör valet av kolhydrater.
Vi kan konstatera att intresset för att äta mindre socker har eskalerat de senaste åren.
Vi kan konstatera att intresset för att äta mindre socker har eskalerat de senaste åren och det kan låta som om att äta mindre socker är det viktigaste för folkhälsan. Men det är inte riktigt sant, även om det självklart är bra att inte äta för mycket socker.
Men det är värre med vårt höga saltintag och bristen på främst fullkorn, baljväxter, fisk och frukt och grönsaker. Det är vad vi kallar för det allmänna kostbudskapet som gäller för de allra flesta, även för dem med diabetes typ 2. Men med vissa betoningar som är viktigare än andra. Hit hör valet av kolhydrater.
Men det är värre med vårt höga saltintag och bristen på främst fullkorn, baljväxter, fisk och frukt och grönsaker. Det är vad vi kallar för det allmänna kostbudskapet som gäller för de allra flesta, även för dem med diabetes typ 2. Men med vissa betoningar som är viktigare än andra. Hit hör valet av kolhydrater.
Vi kan konstatera att intresset för att äta mindre socker har eskalerat de senaste åren.
Måndagsmackan är det svinnsmarta, klimatsmarta och hälsosamma svaret på frågan vad man ska äta till lunch eller middag när en mängd olika rester dignar i kylen och skafferiet.
INSPIRATION
Måndagsmackan är det svinnsmarta, klimatsmarta och hälsosamma svaret på frågan vad man ska äta till lunch eller middag när en mängd olika rester dignar i kylen och skafferiet.
INSPIRATION
Måndagsmackan är det svinnsmarta, klimatsmarta och hälsosamma svaret på frågan vad man ska äta till lunch eller middag när en mängd olika rester dignar i kylen och skafferiet.
Måndagsmackan är det svinnsmarta, klimatsmarta och hälsosamma svaret på frågan vad man ska äta till lunch eller middag när en mängd olika rester dignar i kylen och skafferiet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Både råg och havre har fantastiska egenskaper för hälsa och klimat.
Det här är en textruta som man kan skriva in bildtext och dylikt om man vill prata om brödligheter och annat.
Det här är en textruta som man kan skriva in filmtext och dylikt om man vill prata om brödligheter och annat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Vi kan konstatera att intresset för att äta mindre socker har eskalerat de senaste åren.
Vi kan konstatera att intresset för att äta mindre socker har eskalerat de senaste åren.
Vi kan konstatera att intresset för att äta mindre socker har eskalerat de senaste åren.
Nyhetsbrev
Brödinstitutet strävar efter att vara den naturliga kunskapskällan om bröd i synnerhet och om god och bra mat för hälsan och klimatet i allmänhet
© Brödinstitutet.
Brödinstitutet AB
Sveavägen 25
Box 3546
103 69 Stockholm
Telefon 08-762 67 95
Brödinstitutet AB Sveavägen 25 Box 3546 103 69 Stockholm Telefon 08-762 67 95