Färgspraksmackan - by invite

Börja med en rejäl skiva surdegsbröd. Om brödet har några dagar på nacken är det bara att steka eller rosta det frasigt så är det som nytt igen.

Sedan är det dags att lägga de tre färgglada rörorna på plats. Gör röror på

…. och lägg på mackan. Lägg till picklade morötter och rödbetor, kanske från en tidigare måltid, perfekt för lite härlig syra. För att få till knaster och sälta blir det gott med grönkålschips från gårdagskvällen om du har, och rostade pumpafrön och solroskärnor. Som kronan på verket – lite koriander.
 

#Måndagsmacka BY INVITE är när en inbjuden gäst gör en Måndagsmacka som tar vara på rester och gammalt bröd.  Denna gång är det leg dietist Julia Binnegård @dietistgrevinnan som har bidragit med ett svinnsmart, färgsprakande och gott lunch- eller middagsförslag som är bra både för plånboken och miljön. Foto och styling: Julia Binnegård.