Vad vet du om spannmålssorter, klimatsmarta livsmedel och grahamsbröd? Testa dina kunskaper i Brödinstitutets sommarquiz!
Våra fyra sädesslag - råg, korn, vete och havre - är vackra, goda och klimatsmarta. Vilket av dessa sädesslag var vanligast att man bakade tunnbröd på, förr i tiden?
Protein är ett av våra tre näringsgivande näringsämnen. Hur mycket protein finns det i bröd?
Grahamsbröd - vilket sädesslag är det bakat på.?
Bröd är något av det vanligaste i kundvagnarna. Hur mycket bröd äter vi i genomsnitt per person och år?
Vad har gluten för funktion när man bakar bröd?
Fullkorn och/eller fibrer, är det nån skillnad?
Hur startar man en surdeg?
(Fermentering = en råvara förädlas med hjälp av mikroorganismer och jäser.)
Vilket av de nordiska länderna äter mest bröd?
Våra fyra sädesslag - råg, korn, vete och havre - är vackra, goda och klimatsmarta. Vilket av dessa sädesslag var vanligast att man bakade tunnbröd på, förr i tiden?
Du svarade:
Det rätta svaret är:
Protein är ett av våra tre näringsgivande näringsämnen. Hur mycket protein finns det i bröd?
Du svarade:
Det rätta svaret är:
Grahamsbröd - vilket sädesslag är det bakat på.?
Du svarade:
Det rätta svaret är:
Bröd är något av det vanligaste i kundvagnarna. Hur mycket bröd äter vi i genomsnitt per person och år?
Du svarade:
Det rätta svaret är:
Vad har gluten för funktion när man bakar bröd?
Du svarade:
Det rätta svaret är:
Fullkorn och/eller fibrer, är det nån skillnad?
Du svarade:
Det rätta svaret är:
Hur startar man en surdeg?
(Fermentering = en råvara förädlas med hjälp av mikroorganismer och jäser.)
Du svarade:
Det rätta svaret är:
Vilket av de nordiska länderna äter mest bröd?
Du svarade:
Det rätta svaret är: