Det goda brödet – lösningen på de dåliga PISA-resultaten?

Publicerat 2014-06-26 | Postat ämne är: BRÖD, PISA-undersökning, skola,

Brödinstitutets nyligen genomförda undersökning visar att brödserveringen i kommunernas skolrestauranger inte gått ner under de senaste fem åren. Men det är fortfarande 60 % av landets kommuner som inte serverar bröd dagligen till sina elever.

Undersökningen visar att skolorna har ett stort intresse av att utöka brödserveringen och även baka själva – men att man väljer att inte prioritera det, mestadels på grund av tidsbrist. Med ett varierat brödutbud och gärna hembakat som lockar eleverna till skolrestaurangen, får eleverna i sig den energi de behöver för att klara resten av skoldagen.

För bröd är rikt på kolhydrater som är hjärnans viktigaste bränsle. Genom att ”boosta” hjärnan med bröd av bra kvalitet kan eleven prestera bättre. Bröd är även en god källa till järn, något skolelever ofta har svårt att få i sig tillräckligt av. Järn ett ett mineral som är viktigt för inlärning och minne. En skiva grovt bröd ger lika mycket järn som en portion broccoli.

BESÖKSADRESS
Sveavägen 25, Stockholm

POSTADRESS
Brödinstitutet AB
Box 3546
103 69 Stockholm

KONTAKT
Maria Sitell

M 0707-64 58 84
T 08-762 67 95
E maria@brodinstitutet.se