Årets bagare är utsedd

Publicerat 2015-03-19 | Postat ämne är: årets, bagare, SM,

Gabriel di Grado från Spånga konditori tog hem titeln som Årets Bagare 2015 – de svenska mästerskapen för professionella bagare. Tävlingen avgjordes under tre intensiva dagar i Nordstan i Göteborg. Andra plats gick till Anders Fredriksson och tredjeplats till Sara Fjärrstrand.

Årets Bagare är en av tre tävlingar som årligen arrangeras i Götborg under SM-veckan. SM Unga Bagare och Skolmästerskapen är de andra två tävlingarna.

I Årets Bagare har finalisterna under totalt sex timmar bakat 150 bröd, baguetter och bullar vardera som sedan bedömts av en professionell jury. Finalisterna har tävlat i sju olika delmoment: två sorters matbröd, baguetter, kuvertbröd, croissanter, pain au chocolat och vetebullar med fruktfyllning. Alla bakverk har bedömts av en smakjury och en metodjury.

Tävlingen är ett sätt att lyfta fram det genuina hantverk som brödbakning innebär och samtidigt väcka intresse för bagaryrket, inte minst bland yngre. Tävlingen är öppen för professionella bagare.

Tävlingen arrangerades för andra året i rad av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.  Huvudsponsorer är KåKå, Nord Mills och Sveba-Dahlén.

BESÖKSADRESS
Sveavägen 25, Stockholm

POSTADRESS
Brödinstitutet AB
Box 3546
103 69 Stockholm

KONTAKT
Maria Sitell

M 0707-64 58 84
T 08-762 67 95
E maria@brodinstitutet.se